• Open Ma.- Vr: 08.30-17.00

  • Telefoon 050 711 52 60

  • E-mail info@atvaccountants.nl

Vervolg header 2

Interessante nieuwsberichten voor u

Wat voor arbeidsovereenkomst moet ik met een pensioengerechtigde (of AOW-gerechtigde) werknemer aangaan?

Als een medewerker die de pensioengerechtigde leeftijd bijna heeft bereikt na zijn pensioen wil blijven doorwerken en de werkgever wil dat ook, kan zijn oude contract dan gewoon doorlopen of moet een nieuw arbeidscontract worden aangaan?

Dat ligt eraan of in de arbeidsovereenkomst of cao een pensioenontslagbeding staat. Dat is een bepaling waarin staat dat de arbeidsovereenkomst bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd automatisch eindigt.

Geen pensioenontslagbeding

Is dat niet het geval, dan is het vaak verstandig om het oude dienstverband te laten doorlopen. De werkgever heeft daarna dan nog de mogelijkheid om de arbeidsovereenkomst éénzijdig te beëindigen wegens ‘het bereikt hebben van de pensioenleeftijd’. Hij heeft dan geen medewerking van het UWV of een rechter nodig. De opzegtermijn is één maand en er hoeft geen transitievergoeding te worden betaald. 

Wel een pensioenontslagbeding

Als in de arbeidsovereenkomst of cao wel staat dat het dienstverband eindigt op de pensioengerechtigde leeftijd, is het verstandiger om een nieuw tijdelijk contract aan te gaan. Als de werknemer na het eindigen van zijn contract gewoon doorloopt, ontstaat namelijk een nieuw vast dienstverband. Dat dienstverband is minder makkelijk te beëindigen. Met een pensioengerechtigde werknemer mogen maximaal zes tijdelijke arbeidsovereenkomsten in maximaal vier jaar overeengekomen worden.

(Bron: HR-Expert, maart 2017)

Locatie Schipborg

Borgweg 41, 9469 PG Schipborg

050 711 5260

info@atvaccountants.nl

Ma - vr: 8:30 - 17:00 uur

Locatie Emmen

Waanderweg 18a, 7812 HZ Emmen

0591 675 462

info@atvaccountants.nl

Ma - vr: 8:30 - 17:00 uur

Onze kwaliteit

Volg ons